Over EuroZaken

Ondernemers deskundige begeleiding te bieden bij financieringsaanvragen

Na 10 jaar carrière gemaakt te hebben in de financiële wereld bij verschillende vestigingen van ABN AMRO, richtte René Leinweber op 1 juni 2000 EuroZaken op. Na als accountmanager vele ondernemers onvoorbereid aan het bureau te hebben gehad, is EuroZaken opgericht met de gedachte om ondernemingen en ondernemers deskundige begeleiding te bieden bij financieringsaanvragen.

Meer dan 20 jaar bankervaring

In 2001 heeft Marco Verschoor, ook oud bankier, het team van EuroZaken versterkt. In 2002 werd hij medeaandeelhouder. Sinds de start begeleidt het team van EuroZaken met meer dan 20 jaar bankervaring ondernemingen en ondernemers bij financiële vraagstukken. Van overnames tot herfinancieringen, van werkkapitaalfinancieringen tot vastgoedfinancieringen.

Inzage in de kredietwaardigheid van de onderneming

In 2007 heeft er een uitbreiding in de activiteiten van EuroZaken plaatsgevonden. Inspelend op het toenmalig nieuwe kapitaal-akkoord “Basel II”, wat ondermeer een gedetailleerde methodiek omvat van de risicobepaling van de totale kredietportefeuille van een bank, biedt EuroZaken ondernemingen en ondernemers via EuroAnalyse, inzage in de kredietwaardigheid van de onderneming.

Twee nieuwe aandeelhouders

Per 1 januari 2014 zijn Kevin van der Gaag en Tim Gudde, beide na meer dan 5 dienstjaren, toegetreden tot de aandeelhouders van EuroZaken. Met respectievelijk een Master en Bachelor in bedrijfskunde hebben beide aandeelhouders hun bancaire ervaring en kennis opgedaan bij EuroZaken.

Kantoor in Maassluis

Na de eerste jaren van haar bestaan vanuit een pand in Vlaardingen te hebben gewerkt, huisvest EuroZaken zich sinds 2005 in Maassluis. Vanaf 1 december 2012 is EuroZaken werkzaam aan de Noordzee 10 B, te Maassluis.